Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Nechce jet - palivový filtr?

Nechce jet - palivový filtr? 16 roků 1 týden ago #6006

• Ingi
Jak pise Vosic... kdyby se mi zakuckaval benzin, prvni po cem jdu jsou svicky. Pak bych vymejslel dal ;)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Nechce jet - palivový filtr? 16 roků 1 týden ago #6007

• Ingi
vosic napsal:
Ingi jak si psal o tom ventilu, nejsem si tim uplně jistej, ale přes diagnostiku by snad mělo jít to našťouchnout a měřit tlak turba za jízdy,tím byste na to mohli přijít.

Hele, to uz asi necham na klukovi v tom servisu kam to budu davat :D Ono neskodi kdyz se ti obcas v aute sveze dobrej mechanik :D

Nechce jet - palivový filtr? 16 roků 1 týden ago #6008

• Lady
No tak svíčky mám asi tak půl roku nové a i tak sem jě měl venku a byly ok....ten kabel sem uvažoval jestli to tím třeba nemůže být to nevím na sto pro ale dělá to jenom někdy....takže se taková závada hledá hůř...na volnoběh se to taky sem tam zakuckává... už si nad tím lámu hlavu delší dobu....

Nechce jet - palivový filtr? 16 roků 1 týden ago #6016

• vosic
Lady napsal:
No tak svíčky mám asi tak půl roku nové a i tak sem jě měl venku a byly ok....ten kabel sem uvažoval jestli to tím třeba nemůže být to nevím na sto pro ale dělá to jenom někdy....takže se taková závada hledá hůř...na volnoběh se to taky sem tam zakuckává... už si nad tím lámu hlavu delší dobu....

Asi tyhle motory maj stejný mouchy,ty kabely fakt zkus,při výměně si s nima hejbal a jestli je jeden přerušenej a jak se motor oklepe tak to nemusí mít dotek a když jiskra co má skočit jen na svíčce musí skočit i v kabelu,tak je pak poloviční a to špatně zapálí směs.

Nechce jet - palivový filtr? 16 roků 1 týden ago #6019

• Lady
No já mám ještě takový postřeh...když sem měnil podtlakové hadičky protože mi některé přišly chytlé.....tak sem na razil na jev ,že když vytahneš hadičku tak se motor samo sebou rozklepe a jiskra mi přeskakuje s kabelu na blok a né do svíčky,říkal sem to svojemu mechošovi a zatím sme nepřišly na logickou odpověd proč se tak děje...

Nechce jet - palivový filtr? 16 roků 1 týden ago #6020

• vosic
Lady napsal:
No já mám ještě takový postřeh...když sem měnil podtlakové hadičky protože mi některé přišly chytlé.....tak sem na razil na jev ,že když vytahneš hadičku tak se motor samo sebou rozklepe a jiskra mi přeskakuje s kabelu na blok a né do svíčky,říkal sem to svojemu mechošovi a zatím sme nepřišly na logickou odpověd proč se tak děje...

No tak teď už to je upně jasný,když to šlo mě na 3 válce,tak ten kabel, co byl špatnej,tak z něho skákala jiskra na blok,takže si kup nový kabely,ručim ti za to a když ten kabel ze kterýho ta jiskra skákala na blok proměříš tak uvidíš, že je švihlej.

Nechce jet - palivový filtr? 16 roků 1 týden ago #6021

• Lady
No a jak ho na sto pro proměřím?mám elektro vzdělání takže můžeš byt trošku víc podrobný ale mám tušení že to nepude jenom tak propínout ne? to by bylo moc jednouché? že vodí vím protože jiskru to háže...sto pro se na to vrhnu a zítra si pro new sjedu a uvidím...mrknu do etky a zjistím si číslo

Nechce jet - palivový filtr? 16 roků 1 týden ago #6022

• vosic
Ale jo propípneš ho a musíš ho naměřit,že je průchozí,mě se to chovalo stejně,průchozí nebyl,u fajfky byl švihlej,mějakej odpor by mít měli(na odrušení),ale klasickým multimetrem to propískáš a musí ti to ukázat hodnotu,nejsem si úpně jistej,ale na kabelech je možná napsaný kolik maj mít odpor na metr.Hlavně si s nima zahejbej až je budeš měřit,v tom sem udělal chybu,nejdřiv sem je proměřil a dobrý a když to házelo jisru jinde,znova jsem ho změřil a hejbal s ním a to se projevilo.

Nechce jet - palivový filtr? 16 roků 1 týden ago #6024

• Lady
No mrknu na to a uvidím jetsli to dokážu odhalit nebo ne... za kolik si kupoval nové kabely? že bych je koupil hned..on může být totiž chytlý a stejně to měřákem nepoznám ....dělá to totiž jenom v tahu...kdby to dělalo pořád nebyl by problém,nebo kdybych měl vedle stejný zaručeně dobrý kabel dokážu změřit odpor ale tak si myslím že na nic nepříjdu...no skočím mrknout hned...sem netrpělivý :lol:

Nechce jet - palivový filtr? 16 roků 1 týden ago #6025

• Lady
Tak sem tam byl...proměřil...a zjištění: na kabelu bylo napsané 5Kohm takže sme měřil a naměřil 5,7Kohm ..což je víc ale ne zase o moc....trošku mi to vrtá hlavou,protože to dělá pouze u teplého motoru,takže logicky s teplým kablem by měl i odpor klesnout,hýbal sem s ním všelijak a vodil pořád tak nevím no...
Vygenerováno za 0.065 sekund