Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Nechce jet - palivový filtr?

Nechce jet - palivový filtr? 16 roků 2 měsíců ago #4374

• Štěpoš
Včera se mi stala nemilá věc, během jízdy auto z ničeho nic přestalo chítí jít do otáček a jakoby se začalo dusit. Dostal jsem z něj max. nějakých 80km/h, po dálnici z kopce kolem 120km/h. Myslím, že by to mohl být zaneřáděný palivový filtr (ale to je jen moje domněnka). Nevíte někdo, kde se na broukovi tento filtr nachází, nebo co by to mohlo být za podivnou poruchu :?:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Nechce jet - palivový filtr? 16 roků 2 měsíců ago #4377

• Johnny
Filtr máš vedle pravého blatníku v motorovém prostoru (vedle je nádobka na ostřikovače) - vedou z něj a do něj tři hadičky. Ale podle mě to je něco jiného, pač takhle najednou mi to přijde divný. Ale automechanik nejsem, tak třeba jo.

Nechce jet - palivový filtr? 16 roků 2 měsíců ago #4385

• Ingi
Je fakt, ze kolikrat cloveku hlava nebere jaky priciny muzou mit za nasledek jaky chovani, ale tohle i me prijde dost rychly.
Vim, ze kamosovy blbli otacky kdyz se mu rozbila vaha vzduchu. I kdyz on mel teda spis opacnej problem, jemu to hnalo furt do otacek.

Nechce jet - palivový filtr? 16 roků 2 měsíců ago #4395

• Multi
Filtr bych netypoval,spíš něco ohledně regulace turba.Těžko se to řeší po fóru,ale ve chvíli když to nejede tak zastav,vypni motor a znovu nastartuj.Jestli to znovu pojede bez problémů a závada zmizí,padá to do nouzáku a chtělo by to načíst VAGem.Můžou to být
nějaké podtlakové hadičky,zanesené turbo,zatuhlé lopatky :( nebo taky něco daleko banálnějšího( abych tě zase moc nevystresoval). :D
Když tak napiš podrobnější průběh závady.Jěstě k filtru,je tam co psal Johnny a když na jeho spodní části nahmatáš plastovou ucpávku(odkalovací šroub)tak ho vyšroubuj a pokud tam budou nějaký sra.... tak se jich zbavíš.Hlavně si pod to něco dej ať to pak nemáš celý politý od nafty.

Nechce jet - palivový filtr? 16 roků 2 měsíců ago #4396

• Štěpoš
No to bylo první co jsem udělal, že jsem zastavil a vypnul motor, jenže po znovu nastartování to zůstalo stejné a jakoby fungovalo jen prvních pár cm sešlápnutí plynu. Dostal jsem to nějak kolem 2000 otáček a dál to bylo mrtvé.... Ale bez zařazené rychlosti otáčky šlapaly dobře... Zkusím se v servisu napíchnout na diagnostiku, třeba něco napoví...
Jo a ten filtr určitě zkusím jako první ;)

Nechce jet - palivový filtr? 16 roků 2 měsíců ago #4403

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
Tohle mě dělalo taky, ale jen občas..... byl problém v tom, že někde unikal tlak nebo co. Chtělo to vyměnit hadičky nějaky. Ale první doměnka že je to váhou vzduchu byla špatná. A turbem to nebude, i když to pak jede jakoby bez turba. Tohle dej radši nějakymu technikovi. Pokud ti to ale dělá pořád, tak na to dojde hned.
současnost: Beetle R-Line 2.0 TSI DSG 155 kW
minulost: New Beetle Turbo S 1.8T 20V 132kW (limited edition from USA)
minulost: New Beetle 1.9 TDI 66kW

Nechce jet - palivový filtr? 16 roků 2 měsíců ago #4412

• Štěpoš
Tak jsem včera zkusil odpojit tu váhu vzduchu .... a jízda s odpojenou byla stejná, jako když byla váha zapojená, takže je k.o. Dnes mi přijde nová, tak to zkusím a snad to bude o.k.

Nechce jet - palivový filtr? 16 roků 2 měsíců ago #4414

• vosic
Štěpoš napsal:
Tak jsem včera zkusil odpojit tu váhu vzduchu .... a jízda s odpojenou byla stejná, jako když byla váha zapojená, takže je k.o. Dnes mi přijde nová, tak to zkusím a snad to bude o.k.

Mám sice benzín,ale když mi motor pořádně nešlapal a odpojil jsem váhu tak to taky jelo stejně,ale nebyla špatná,motor šel v nouzovým režimu tak si z ní nebral data a zbytečně jsem kupoval novou,nejlepší je nejdřiv to zdiagnostikovat a zkusil bych na místě roztočit motor a poslechnout jestli někde neutiká tlak,vypadá to fakt jak kdybys jel bez turba.

Nechce jet - palivový filtr? 16 roků 2 měsíců ago #4422

• Štěpoš
No probíral jsem to s mým mechanikem... tak uvidíme, a když to nebude tou váhou, tak ji budu mít aspoň do zásoby :) Zítra dám vědět, jak jsem dopadl..

Nechce jet - palivový filtr? 16 roků 2 měsíců ago #4446

• Štěpoš
Včera jsme vyhodili starou váhu vzduchu, dali novou a .... z brouka je opět letadlo :D Super, takže problém je vyřešen, nebyl to palivovoý filtr, ale váha. Hned jsem to byl pořádně proletět a vše se jeví v pořádku. :)
Vygenerováno za 0.098 sekund