Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2

Téma: Návod: Jak sundat airbag z volantu

Návod: Jak sundat airbag z volantu 16 roků 9 měsíců ago #801

• Lady
Takže dámy a pánové..sundání airbagu...no krok jedna je určitě vypnout el. obvody tudíž odpojit baterku...poté sem narovnal kola což je důležité,aby se volant dal opět správně zpět..pak se natočí o 90° na levo a a zezadu ve volatu je díra kde se strčí plochý šroubovák až nadoraz a zapáčí se směrem od středu a ten střed s bagem by měl povyjet o kousek...to stejné se uděla na pravé straně,takže se dají kola narovno pak do prava o 90° a opět plochý šroubovák a zapáčit,komu se tohle povede hned tak je borec...já sem se s tím trápil asi dva dny,jelikož mi jedena strana nešela povolit...musím říct že to opravdu hodně nedomyšlený systém...po vytažení toho airbagu je pod ním kabel, ke kterému se musíte chovat velice opatrně, aby ten airbag pak ještě šlapal...no pak už potřebujete jenom 30-cítku tisícihran a povolíte volant jestli ho chcete sundat,kdo ne nemusí ani řešit ty kola..já jsem potřeboval sundat ten kryt kolem spínačky takže volant musel dolů...dal bych sem i fotku toho co vás čeká pod tím airbagem,ale neumím to zmenšit pořád sem se to ještě nenaučil,takže když tak můžu poslat na mail to zvládnu,nebo to pošlu Beczimu on to tu dá...a poslední krok celé akce je opětovné zapnutí el. obvodů a bylo mi řečeno že by neměl být klíč ve spínačce v době kdy se připojuje baterie,že prý může pak ten airbag vystřelit,takže sem ho prostě vytáhnul a nezkoušel sem jestli se něco stane nebo ne...ale na VW clubu je o tom hodně témat a jsou tam borci co to dokážou i pod napětím,ale mezi ně se já neřadím..
Přílohy:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Návod: Jak sundat airbag z volantu 16 roků 9 měsíců ago #806

• Lady
Díky Beczimu tam mám i fotku tak šup k ní...na fotce je airbag i s troubícím mechanismem na kterém jsou ty perka co se musí plochým šroubovákem zapáčit a pak pérko uvoplní kužel a ten uvolní celý bag :lol: :lol: Je to jako pohádka že? :lol: ale stejně si to musíte ošahat sami a pak už to bude hračka, ještě tady dám odkaz z toho VW clubu a tam je i jiná fotka myslím z golfa 4 a to už musí pochopit každý,pak už to bude jenom o šikovnosti...http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=2 ... ag+volantu

Návod: Jak sundat airbag z volantu 16 roků 9 měsíců ago #807

• Káťa
Moc díky za popis
Ze spodu volantu je na obou stranách hranatá díra, předpokládám, že tam budou schovaný ty pérka

Návod: Jak sundat airbag z volantu 16 roků 9 měsíců ago #810

• Lady
Předpokládáš naprosto přesně to jsou ony,tam vsuneš ten šroubovák a musíš zapáčit směrem od středu....no a pak uvidíš...

Návod: Jak sundat airbag z volantu 16 roků 9 měsíců ago #811

• Káťa
No zítra hned jak dorazím z práce tak zapojím obě svoje levé ruce a uvidíme, jak to dopadne... zážitky pak samozřejmě napíšu :lol: :lol:

Návod: Jak sundat airbag z volantu 16 roků 9 měsíců ago #815

• Káťa
Ať páčím, jak páčím, pérka se ani nehnou. Jediný co se hnulo je ta guma okolo tech dir, začíná se trhat, bože! Asi z toho vyrostu :twisted:

Návod: Jak sundat airbag z volantu 16 roků 9 měsíců ago #817

• Lady
No sem říkal že to je systém na přeshubu :lol: mi se to povedlo po dvou dnech a jedna díra to kapítet odnesla,ale kdo neví nepozná...takže to chce vytrvalost a až se ti to povede sundat uvidíš, že to je system o ničem,oproti oktávce kde stačí povolit dva křížové šrouby je to hnus....takže bojuj a hlavně si neponič volant...

Návod: Jak sundat airbag z volantu 16 roků 9 měsíců ago #818

• Káťa
To je fakt v P... ty díry se trhaj čím dál víc, to na to fakt kácím, at si to ty borci sundaj sami. Ještě jsem přemejšlela, jestli by nestálo za to sundat ty plasty pod volantem, aby tam bylo víc místa.Nechápu, jak si to mohl zmáknout, asi mám fak levý ruce :cry:

Návod: Jak sundat airbag z volantu 16 roků 9 měsíců ago #819

• Lady
No nebudu se chválit,taky sem to dokázal jenom tím že mi hnedka vyskočila jedna strana,tu druhou sem udělal bokem přes ten ohebný plast,ale bez toho aby si měla alespon jeden vycváklý to asi nedokážež,nebudeš vědět kde ten šroubovát strčit...bojím se že to nebudou umět ani ve vw servise pokud na to nemají spešl nástroj budou se trápit uplně stejně,protože brouci jim tam určitě často nejezdí, takže na tom budou stejně jako my ;) ale můžeš to prubnout...

Návod: Jak sundat airbag z volantu 16 roků 9 měsíců ago #830

• Káťa
Tak už je to hotovo :lol: Když jsem dorazila na GO, hodila jsem na toho borce provinilej výraz, jako, že si to bude muset sundat sám, že se mi to jaksi nepodařilo :roll: No tak se do toho pustil, taky se s tím pral, dokonce si i nechal poradit, jak má páčit.... a pak mu to šlo.... takže jsem přišla na to, že chyba nebyla v mojich levých
rukách, ale v nedostatečné síle... co naděláš :D Halvní je, že už mám přesazenej volantek a budu moct točit o stošest a dokonce i nazout větší bačkůrky :-)
  • Strana:
  • 1
  • 2
Vygenerováno za 0.086 sekund