Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Špatné startování 1.9 TDI

Špatné startování 1.9 TDI 16 roků 7 měsíců ago #2100

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
Mám nenší problém. Možná sem to už tady psal, ale nevím kde. A mám strach že přijde zima, tak jestli to mám nějak řešit. Prostě:

Se mě někdy stává že motor nechce nastartovat. Normálně naskočí hned po nažhavení a otočení klíčku. Ale někdy držím klíček a motor startuje a nechce naběhnout až po nějaké době. Mám strach abych nezůstal někde stát. To se mě stalo minulej rok už jednou, ale bylo to tím, že sem tam měl ještě původní baterii která byla už slabá. Teď má už novou. No a došel sem na to, že by to nejspíš mohlo dělat to, že mám málo paliva v nádrži. Protože já jezdím většinou až na doraz, na hranici oranžové kontrolky a pak natankuju za 500,- a tak dokola. No a vždycky když mě nešlo nastartovat hned, tak bylo málo nafty v nádrži. Nestává se to často ale .... a teplota na to asi vliv nemá. Protože mě to udělalo někdy i když sem vyjížděl z garáže a tam zima není. A teď sem měl třeba půl nádrže, auto stálo 3 dny venku u práce, protože sem měl firemní cestu, mrzlo a došel sem k autu a nastartoval hned. Co to může dělat? Bude to tou nádrží?
současnost: Beetle R-Line 2.0 TSI DSG 155 kW
minulost: New Beetle Turbo S 1.8T 20V 132kW (limited edition from USA)
minulost: New Beetle 1.9 TDI 66kW
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Špatné startování 1.9 TDI 16 roků 7 měsíců ago #2101

• vosic
Máš zajímavou závadu,když mluvíš o tý nádrži tak tam asi bude něco co s tím souvisí.Kdyby to bylo jen když je chladnějc,tak bych šel po žhavících svíčkách,ale ty budou v poho když ti to u práce naskočilo.Kdys na posledy měnil naftovej filtr??Známej měl podobnej problém u TDIčkovýho Venta a měl jenom zasranej filtr a kvůli tomu se mu to pořád zavzdušňovalo a nechtělo to chytnout.A jeste mám jednu takovou vychytávku,je to sice pro oktávky,ale mělo by to bejt stejný;Když naftovej motor blbě chytá když je ohřátej tak tady mám plánek na takovou menší vychytávku která vyjde asi do 100kč,že při zahřátým motoru hodí řídící jednotce jiný data,foukne tam víc nafty a pak to líp chytá.

Špatné startování 1.9 TDI 16 roků 7 měsíců ago #2102

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
Dík za radu. Ten naftovej filtr se měnil myslím před rokem. To se měnily všechny filtry. A ono mě to nedělá, když je motor zahřátej. Tak by to asi nepomohlo ..ale je to možny něco s tím, že to tam dává málo nafty. Sem právě myslel že třeba když je nádrž poloprázdná, že tam není takovej tlak a palivovy čerpadlo to tam hůř nasává. Netuším, nevyznám se v tom.

Špatné startování 1.9 TDI 16 roků 7 měsíců ago #2104

• vosic
Fakt se měnil??Jestli je tam na něj vidět tak bych to skouknul,víš setkal jsem se s tím,že to dáš do servisu a napočítaj ti i to na co tam nikdo nešáhnul.Nevim kdo ti to dělá,ale zrovna tady u nás máme autorizovanej servis a když slyšim ty lidi co tam byly,tak je mi z toho špatně,známej s T4 tam s něčím jel a oni mu ještě vybrakovali dobrou váhu vzduchu a dali mi tam starou,takže tam dal auto a dostal ho ještě s více závadama a ještě za to zaplatil.Já nevim,ale to čerpadlo má tlak jako prase a míň nafty by tomu nemělo škodit a taky mě teď napadlo,neni ještě jeden filtr přímo v nádrži??Škoda že nemám taky ropáčka,abych to omrknul u sebe.

Špatné startování 1.9 TDI 16 roků 7 měsíců ago #2105

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
No já nevím kde ten filtr je, abych na něj mrknul. A stejně nic nepoznám, bude už za ten rok špinavej :-D ... a s tím že by se mě ten filtr neměnil a já to zaplatil, toho se nebojím. Dávám to auto známymu co dělá u VW a dělá to doma a pořádně. Do servisu bych to nedal. Jestli je v nádrži filtr, to nevím. Ono to nemusí být tím palivem a tím že bývá poloprázdná nádrž. Jen mě do teď nic lepšího nenapadlo. A nedělá to pořád, takže ta nádrž není pravidlo. Ale vždycky to tak zatím bylo, že tam byla trocha paliva

Špatné startování 1.9 TDI 16 roků 7 měsíců ago #2109

• Drobček
No ako citam a sledujem ked jazdis na rezervu dost casto a tak natahujes bordel zo sqodu nadrze,Takze sa qriklanam k nazoru ze to bude qalivovy filter!!

Špatné startování 1.9 TDI 16 roků 7 měsíců ago #2111

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
A kde ten filtr najdu?.... dostanu se k tomu sám? A jak? ;) Stačilo by ho jen vyčistit, nebo koupit novej?

Špatné startování 1.9 TDI 16 roků 7 měsíců ago #2112

• vosic
Měl by bejt někde u motoru a nejsem si jistej,jestli neni i v nádrži,některý auta to tak maj,musíš jít po hadicích od čerpadla a měl bys na něj narazit,možná u něj bude i pumpička,ten bordel tam můžeš tahat když ho tam je málo,Drobček má pravdu,tankuješ na pumpách,nebo naftu scháníš jinak,jestli máš nějakej zdroj,tak to radši vždycky lej přes sejtko.

Špatné startování 1.9 TDI 16 roků 7 měsíců ago #2118

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
Já tankuju jenom u Shellu nebo Benzině. Ale ten filtr asi sám nenajdu, vím tak akorád kde se nalívá voda do odstřikovačů :lol: . Ale tak třeba někdo kdo to měl rozdělany poradí. Když ne, tak s tim počkám až se mě bude měnit olej, tak to známymu řeknu. Ale uplně do prázdna jezdit nějakou dobu nebudu a uvidím jestli se to zlepší

Špatné startování 1.9 TDI 16 roků 7 měsíců ago #2120

• vosic
Ale najdes,je to klasickej filtr,podobnej jako na olej,jen sundáš plastovej dekl na motoru a určo tam někde bude.Nafotil bych ti to,ale nemám zrovna nic po ruce,za měsic bych ti moch poradit,to bude doma konečně OCTAVIA TDI 85kW a tak bych tam moch určitý věci nafotit,bude to stejný.
Vygenerováno za 0.076 sekund