Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: vyšší spotřeba paliva na 1.6, 74 kw, r.v.2000

vyšší spotřeba paliva na 1.6, 74 kw, r.v.2000 15 roků 11 měsíců ago #6612

• Winny
Ahoj, zdravím všechny.
Nemáte někdo zkušenost s výměnou lambdasondy? Zdá se mi, že můj Brouček má vyšší spotřebu. Diagnostika ukázala závadu na lambdasondě a emise zase bohatší směs...postačí výměna lambdasondy, nebo to je něčím jiným?
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

vyšší spotřeba paliva na 1.6, 74 kw, r.v.2000 15 roků 11 měsíců ago #6614

• Ingi
Winny napsal:
Ahoj, zdravím všechny.
Nemáte někdo zkušenost s výměnou lambdasondy? Zdá se mi, že můj Brouček má vyšší spotřebu. Diagnostika ukázala závadu na lambdasondě a emise zase bohatší směs...postačí výměna lambdasondy, nebo to je něčím jiným?

Mnooo, to by mohlo byt tou lambda sondou a nebo bych jeste poradne proveril jestli neni nekde pred ni prorezla dirka. Idealni by bylo kdybys mela moznost vyzkouset pujcenou lambda sondu. Kdyz budes mit pak jistotu, ze ta tvoje je spatna tak koupit novou. Nestoji nejakej ranec ;)

vyšší spotřeba paliva na 1.6, 74 kw, r.v.2000 15 roků 11 měsíců ago #6619

• Johnny
Jedna lambda sonda je před katalyzátorem a druhá za ním, stojí to opravdu vcelku skoro nic...

vyšší spotřeba paliva na 1.6, 74 kw, r.v.2000 15 roků 11 měsíců ago #6645

• Winny
Ingi napsal:
Winny napsal:
Ahoj, zdravím všechny.

Mnooo, to by mohlo byt tou lambda sondou a nebo bych jeste poradne proveril jestli neni nekde pred ni prorezla dirka. Idealni by bylo kdybys mela moznost vyzkouset pujcenou lambda sondu. Kdyz budes mit pak jistotu, ze ta tvoje je spatna tak koupit novou. Nestoji nejakej ranec ;)

Bohužel tuhle možnost nemám, ale nechám ji vyměnit, snad to ještě do srazu stihnu....mám pocit, že mě ten můj Mazlík mometálně sežere zaživa :?

vyšší spotřeba paliva na 1.6, 74 kw, r.v.2000 15 roků 11 měsíců ago #6663

• Lady
Je otázka co je pro tebe velká spotřeba a co máš za motor...já mám 2l a jezdím kolem 10 + - a když sem mněl v háji lambdu jezdil jsem i za 14. A asi nemůžu souhlasit s níže napsaným že lambda je levná věc...je to už tisícová položka a to pro mě není nic levného,levná oprava je když ti mechanik řekne že nic nechce ;) ne vážně měly by se prý vyměnit obě a to je kolem 5 tisíc,já jsem měnil ale pouze jednu a ted čekám co to udělá.

vyšší spotřeba paliva na 1.6, 74 kw, r.v.2000 15 roků 11 měsíců ago #6682

• Winny
Lady napsal:
Je otázka co je pro tebe velká spotřeba a co máš za motor...já mám 2l a jezdím kolem 10 + - a když sem mněl v háji lambdu jezdil jsem i za 14. A asi nemůžu souhlasit s níže napsaným že lambda je levná věc...je to už tisícová položka a to pro mě není nic levného,levná oprava je když ti mechanik řekne že nic nechce ;) ne vážně měly by se prý vyměnit obě a to je kolem 5 tisíc,já jsem měnil ale pouze jednu a ted čekám co to udělá.

Ten můj Mazlík je 1.6, 74 kw a teď mi papá tak 11-12 litrů, což se mi zdá hodně :? ????
Ale obě lambdy měnit nebudu, zůstanu prozatím u jedné a pak uvidím, co to udělá....to bych taky mohla vyměnit půl auta :shock:
Ještě minulý týden jsem měla radost, že jsem toho mého Mazlíčka koupila dobře, ale teď mě to už nějak přechází....no snad se už nic dalšího neobjeví :?

Broučinek je 1.6, 74 KW, 2000, 1. majitelka v ČR, 131 tis. km, orig serviska, pěkná kola, však jsi viděl....a koupila jsem ho za 125 tis....je to moc? Jinak rozvody, vodní pumpu, kapaliny a filtry jsem měnit nemusela...mám 2 měsíce starou fakturu ze servisu, kde se o to naštěstí postarali...takže na mě zůstaly jen zadní kotouče, svíčky, přední péra ( to byl můj husarský kousek na přejezdu v Moravském Berouně :cry: ) a teď ta lambda, nebo vlastně 2 :? .

vyšší spotřeba paliva na 1.6, 74 kw, r.v.2000 15 roků 11 měsíců ago #6683

• Ingi
Neves hlavu a nenech si tim zkazit radost s auta ;) To se proste stava... Ja musel hned udelat rozvody kdyz jsem to koupil a Amber jaky mela starosti ani nemluvim. Ale pak se to opravi a je vsechno zase OK ;)

vyšší spotřeba paliva na 1.6, 74 kw, r.v.2000 15 roků 10 měsíců ago #6701

• Lady
V žádném případě nebudeš litovat žes koupila,brouček je moc pěkný a do "nového" auta investuješ vždycky,tomu se nevyhneš...asi bych si nechal omrknout ty rozvody jestli jsou fakt nové,po dvou měsících to ještě poznáš budou vonět novotou,fakturu si totiž může vykouzlit každý. No a ta spotřeba je fakt velká to jo....dáš novou lambdu a určitě klesne.

vyšší spotřeba paliva na 1.6, 74 kw, r.v.2000 15 roků 10 měsíců ago #6779

• Winny
Tak s tím, že nebudu litovat zcela souhlasím....mám ho něco přes týden a pořád se nemůžu vynadívat :-) ). O víkendu jsem skočila do Tesca v Opavě a ejhle koho nevidím :) ...stál tam červený Brouček, tak jsem toho svého Mazlíka postavila hned vedle něj :-) ) ...no to byl pohled, rozplývala jsem se blahem a nejen já :-) ).
Jinak jsme to píchli ještě jednou na diagnostiku a ukázalo to závadu lambda sondy č.1, tak uvidíme, dneska si pro ni jedu a nechám to hned vyměnit. Tak jsem zvědavá, co to udělá!

A co se týče rozvodů, tak v tom původní majitelce plně důvěřuji...měla jsem z ní pocit, že kolem auta ví akorát to, kde se tankuje :-) ) PS: já na tom nejsem o nic líp :(

vyšší spotřeba paliva na 1.6, 74 kw, r.v.2000 15 roků 10 měsíců ago #6780

• Winny
Jinak, máte ještě nějaké užitečné rady, co bych měla nechat zkontrolovat, když už jedu do toho servisu??????? ;)
Vygenerováno za 0.074 sekund