Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Diesel a aditiva

Diesel a aditiva 15 roků 11 měsíců ago #6446

• week0030
Ahoj vespolek.
Ctěl jsem se zeptat..Používáte někdo nějaká aditiva do nafty u TDička?
Případně pokud ano ,tak jaké. Procházel jsem na benzince jednotlivá aditiva a ve většině z nich je jen primární ropný petrolej což mi nepřijde jako ideální přísada..
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Diesel a aditiva 15 roků 11 měsíců ago #6447

• Štěpoš
:o To slovo jsem už někdy slyšel, ale absolutně nevím k čemu by to mohlo být dobré :lol: Že by to byla přísada, aby motor dýl vydržel.... :?: :oops:

Diesel a aditiva 15 roků 11 měsíců ago #6449

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
Já tam tankuju naftu Verva Diesel od Benziny, nebo Shell V-Power Diesel ....tady ty nafty už v sobě nějaky přísady myslím mají.
současnost: Beetle R-Line 2.0 TSI DSG 155 kW
minulost: New Beetle Turbo S 1.8T 20V 132kW (limited edition from USA)
minulost: New Beetle 1.9 TDI 66kW

Diesel a aditiva 15 roků 11 měsíců ago #6452

• Ingi
Ja tam ted dal nejaky aditivum od STP. Kamos rikal, ze to je dobra firma a, ze tim aditivem rozhodne nic nezkazim :D

Diesel a aditiva 15 roků 11 měsíců ago #6521

• week0030
Tak jsem hledal nějaký test aditiv a našel jsem článek co vyšel v časopisu Diesel Extra. Jako nejlepší aditivum tam vyšel ViF Super Diesel Aditiv, tak ho zkusím a uvidíme.

Jinak předevčírem jsem natankoval Verva Diesel od Benziny a musím říct ,že je to opravdu znát. Člověk by řekl ,že jsou to hlavně marketingové žvásty .... Nejsou. No ono když to má o o cca 4-5 cetanových čísel víc ,tak to musí být znát.

Kdesi na netu jsem taky našel test premiové nafty a jako víťez je tam Top Q Diesel od Benziny a hned druhá je ta Verva. Top Q je totiž levnější ,ale cetanový číslo má stejný ,tak příště zkusím tu. To jsem zvědav.

Diesel a aditiva 15 roků 11 měsíců ago #6568

• Moni
Já můžu Vervu od Benziny taky jen doporučit... do diesela, kterýho máme doma, taky tankujeme Vervu diesel a motor krásně šlape a viditelný rozdíl je hlavně na snížené spotřebě. Já do 1,8 T tankuju Vervu 100 a rozdíl byl znatelný taky na poprvé. Dřív motor škubal a kolísal, teď vůbec. :) Takže skutečně, zkuste to. ;)
Vygenerováno za 0.062 sekund