Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: 1.9TDi - Nízký tlak oleje po startu ..

1.9TDi - Nízký tlak oleje po startu .. 16 roků 2 měsíců ago #4278

• week0030
Ahoj,
předminulý týden jsem měnil v autě olej.. Bohužel jsme nemohli odšroubovat víko olejového filtru a tak ten jsem vyměnil až teď o víkendu.
Od té doby mám ,ale problém.. Když auto dlouho stojí - víc jak 10-12 hodin. Tak se mi po nastartování červeně rozbliká kontrola oleje a je slyšet 3 pípnutí. Pak to hned zasne a už se to za jízdy nijak neprojevuje.. Z manuálu jsem se dočetl ,že to signalizuje nízký tlak oleje.

Ovšem je tu několik věcí ,které je třeba také napsat a to:
1) Otec ,který filtr měnil si není jistý jestli ho tam náhodou nedal obráceně. Starý filtr měl uvnitř po celé délce děrování.. ten nový však na jedné straně děrování kousek nenměl a nikde nebylo prý naspáno co je vrch a co spodek..
2) Na víku filtru je předepsáno utažení 25Nm .. Automechanik co to sním dělal trvdí ,že to jen utahuje rukou a protože neměli momentový klíč tak to jen dotáhli rukou ... ovšem pokud je tam jednou předepsáno 25Nm tak to má asi nějaký smysl ne? nevíte o tomhle někod víc? Jak velká síla to je ..25Nm ... nemám představu.
3) Když jsem kontroloval stav oleje tak je ho tam o něco víc nad předepsanou míru.. V manuálu je to rozděleno na sekce C,B,A (B je to vroubkovaný, A je nad tím do zakřivení.) Já mam olej v půlce sekce A.

Co jsi o tom odborníci myslí? I když myslím ,že jsem si odpověděl sám a musím se na ten filtr podívat a nechat to dotáhnout .. Pak se uvidí. Blbý je ,že se na to můžu podívat až zase o víkendu. Bojím se abych mezítím tomu něco neudělal :(
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

1.9TDi - Nízký tlak oleje po startu .. 16 roků 4 týdnů ago #5585

• milin13
Olej musí být vždy v mezích vroubkování.Když ho bude víc je riziko poškození !Síla 25 Nm je taková ,co lze vyvinout rukou,takže malá.Někdy je problém v samotném oleji a jeho viskozitě.Mě to taky po výměně oleje při startu píplo,ale pak už se to neozvalo.A na nějakém foru se zminovali o vadném spinači zavřené kapoty.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Vygenerováno za 0.066 sekund