Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Jak vyndat baterku?

Jak vyndat baterku? 16 roků 11 měsíců ago #360

• Killingman
Ahoj všem, jelikož samozřejmě umřela baterka 2 měsíce od koupi NB, ptám se zkušenějších - jak vyndat starou baterii u 1.9 Tdi 66KW? Co jsem tak koukal, tak to spíš vypadá na sundání blatníku a posunutí motoru :lol:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Jak vyndat baterku? 16 roků 11 měsíců ago #362

• eALIEN
Ale kdepak, nahore sundat plastovej dekl, dole povolit kovovou svorku ktera to drzi a pak uz jen kroutit :D Vim co rikam, uz jsem ji vyndaval dvakrat :)

Jo a kdyz uz u toho budes, tak si rovnou promer alternator, jestli ti dava dost stavy na dobijeni a do auta. Kdyz uz ti odchazi baterka, mozna bude zrada i nekde jinde. ;)

Jak vyndat baterku? 16 roků 11 měsíců ago #364

• Killingman
To jsem udělal, baterka je v háji protože je z roku 2001, nějak jsem ji vyndal - ale šla napůl nastojato, novou ještě nemám, stane se něco, když novou baterku postavím na bok? Jde mi o elektrolyt, aby se uvnitř něco nějak nepřelilo :-) )

Jinak na baterce bylo 14.3 voltů po jízdě když bylo auto nastartovaný, bohužel to během hodiny spadlo na 12.2 a nemělo to žádnou kapacitu, neotočil startér. Při zapnutí na nabíječku dávala 8A, po hodině 0.3A, startér normálně natočil. Opět za dvě-tři hodiny mrtvo. Stejně se to chovalo i když jsem baterku odpojil z auta.
Odběr při vypnutým alarmu 0.3A (divný, ale asi normální), při zapnutým alarmu a zamčeným autě 0.1A - což si myslím jsou normální hodnoty...

Jak vyndat baterku? 16 roků 11 měsíců ago #365

• eALIEN
Neboj, na stojáka jí rozhodne nic nehrozi :D Asi to bude opravdu v riti, ale da se udelat i zachrana. Vymenit celej elektrolyt za novej a pak dat na nejakou zachrannou ozivovaci nabijecku. Jde spis o to, jaky hodnoty ma auto pri nastartovanym motoru. Spravne by melo mit porad tech 14 a nejaky drobny. Pokud ti to klesa, tak to muze byt bud prilis nizkejma otackama na volnobeh nebo spatnym altikem. U me to byl alternator, byl uz moc starej a odchazel ..... :cry:

Jak vyndat baterku? 16 roků 11 měsíců ago #366

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
Myslím že když tu baterku dáš na stojáka a budeš s tím jezdit, tak se ten elektrolit přelije ne? Tak to bylo u starejch baterek, že se nesměly převracet!
současnost: Beetle R-Line 2.0 TSI DSG 155 kW
minulost: New Beetle Turbo S 1.8T 20V 132kW (limited edition from USA)
minulost: New Beetle 1.9 TDI 66kW

Jak vyndat baterku? 16 roků 11 měsíců ago #367

• Killingman
eALIEN napsal:
Neboj, na stojáka jí rozhodne nic nehrozi :D Asi to bude opravdu v riti, ale da se udelat i zachrana. Vymenit celej elektrolyt za novej a pak dat na nejakou zachrannou ozivovaci nabijecku. Jde spis o to, jaky hodnoty ma auto pri nastartovanym motoru. Spravne by melo mit porad tech 14 a nejaky drobny. Pokud ti to klesa, tak to muze byt bud prilis nizkejma otackama na volnobeh nebo spatnym altikem. U me to byl alternator, byl uz moc starej a odchazel ..... :cry:

Auto má nastartovaný 14.3V, hýbe se to podle toho jak moc je baterie nabitá, myslím si, že rozdíl v potenciálech tam dává výsledný proud, který teče do baterie-alespoň tak nějak nás to učili, ale pamatuju si prd... V každým případě je v háji baterie, dneska jsem to ještě zkoušel, nabíječka do ní cpala 15V, po odpojení z nabíječky to kleslo na 13.5 ihned a během 30ti minut 12.4 - baterie byla vyndaná z auta, takže tam něco odešlo. Při ceně nové baterie (cca 3.000 Kč) nemá asi moc smysl s tím šachovat a přelývat elektrolyt :-) Zase alespoň bude v zimě klid :-)

Doufám, že při té montáži dovnitř s ní něco akorát neudělám, je to tam fakt o prsa korejské ženy :-)

Jak vyndat baterku? 16 roků 11 měsíců ago #370

• eALIEN
Máš pravdu, ten repas baterie se skutečně moc nevyplatí (i když mnohde když vracíš starou baterii a kupuješ novou, tak tohle přesně s tou starou provedou a pak jí zase prodají ;) ) Já se s tou původní loučil nerad, přesi jen byla to originál od VW s tím magickým očkem :D Ale bohužel, musela do kytiček ..... když to beru zpětně, mohl jsem si jí alespoň nechat v mém malém soukromém VW pokojíčkovém muzeu :lol:

CO se týče toho uložení baterie zpátky do auta, to je kapitolka sama pro sebe. Je třeba naklánět, natáčet a doslova operovat :idea: ale jde to tam!!! Trochu horší už je zpátky dole osadit tu kovovou svorku která to stáhne a ukotví, to mi chvíli zabralo ...... asi 4 cigarety ;)

Jak vyndat baterku? 16 roků 11 měsíců ago #371

• eALIEN
Beczi napsal:
Myslím že když tu baterku dáš na stojáka a budeš s tím jezdit, tak se ten elektrolit přelije ne? Tak to bylo u starejch baterek, že se nesměly převracet!

No já měl dojem, že kolega měl na mysli pouze náklon při vyjmutí baterie. Snad jí tam nehodlá takhle nechat :D To by jí tam ani nenapasoval .....

Jak vyndat baterku? 16 roků 10 měsíců ago #378

• Killingman
eALIEN napsal:
Máš pravdu, ten repas baterie se skutečně moc nevyplatí (i když mnohde když vracíš starou baterii a kupuješ novou, tak tohle přesně s tou starou provedou a pak jí zase prodají ;) ) Já se s tou původní loučil nerad, přesi jen byla to originál od VW s tím magickým očkem :D Ale bohužel, musela do kytiček ..... když to beru zpětně, mohl jsem si jí alespoň nechat v mém malém soukromém VW pokojíčkovém muzeu :lol:

CO se týče toho uložení baterie zpátky do auta, to je kapitolka sama pro sebe. Je třeba naklánět, natáčet a doslova operovat :idea: ale jde to tam!!! Trochu horší už je zpátky dole osadit tu kovovou svorku která to stáhne a ukotví, to mi chvíli zabralo ...... asi 4 cigarety ;)

Jasně že jsem měl na mysli jen to když se tam dává - ten náklon :-)

Už je tam, nicméně jak jsi ftipně poznamenal, ta kovová svorka zkončila neznámo kde někde dole na spodním krytu motoru, tudíž baterka je zatím nepřišroubovaná, nicméně je tak těžká, že se ani nehne. Bohužel se mi ale povedlo zlomit jeden zobáček zezhora na té omělohmotné potvoře co objímá baterii, sice to drží, ale do budoucna se asi bude muset objednat nová + ten plech spodní co je pod šroubkem, nedělám si iluze, že bych ho ještě někdy našel :-( (
Vygenerováno za 0.068 sekund