Ahoj, jsem tu nový a mám pár dotazů: teoreticky se ohlížím po buclíkovi a všechno co o něm zatím vím je v pohodě (mám totiž golfa IV a přes dva roky působím na vw-clubu), ale logicky nastal problém s motorem...V golfu mám nepřeplňovanou 1,8ku 125PS a dá se říct, že tenhle motor mi sedí, i když na něj hodně lidí nadává. Každopádně výkonu by mohlo být kapku víc

(teď si každý říká, že má jednoduchou radu ve volbě 1,8T) Jenže na 1,8T bohužel nebudou finance

No pak by tu byla asi 2,3ka, jenže těch je jako šafránu a s penězma to bude podobný, ne-li horší než s 1,8T...No o 1,4ce a 1,6ce se ani nebavím, ty motory mě nijak neohromily...Takže se dostáváme k 2,0 a nebo TDi...I když teda nejsem nijak velkým příznivcem dieslu, tak bych to i v broukovi překousl

Tady by nejspíš padla volba na 66kw, protože 74kw se dávaly až později a tam bude zase limitujícím faktorem cena...Takže mám dotaz k 66kw...Nikde sem nenašel co je to přesně za motor (je kodování motorů u NB stejné jako u Golfu IV?) jde mi o to, jestli je v NB obdoba motoru AGR, nebo ALH?? (bez naklápění lopatek turba vs. s naklápěním lopatek)...Stejně by to nejspíš dopadlo časem u razantního zvýšení výkonu(turbo,vstřiky,IC atd...) No a další otázka už směřuje k 2,0...A hlavně dotaz na skutečné uživatele....Co olej? Nemažme si med kolem úst a přiznejme, že tyhle motory jsou na tom dost bledě co do spotřeby oleje. Kolik vám to žere, jak se k němu chováte, co lijete za olej? popravdě mě to dost děsí a i když bych viděl ten motor jako nejlepší volbu(cena x výkon), tak se bojím, abych potom nelil do auta benzín s olejem v poměru 1:1...Tak to je asi vše, díky za odpovědi a ještě malý vzkaz a povzbuzení: Máte krásná autíčka, a nájezd na solidní stránky, ale přijde mi to tady kapičku mrtvé...Pohybuju se tu asi týden a nějak ty příspěvky nelezou, tak se koukejte polepšit a pište, pište