Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2

Téma: Tězké řazení rychlostí

Tězké řazení rychlostí 16 roků 1 den ago #6265

• Johnny
Jo, to je pravda...
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Tězké řazení rychlostí 15 roků 11 měsíců ago #6315

• week0030
vosic napsal:
week0030 napsal:
Johnny napsal:
Zítra budu měnit olej v motoru, tak se poptám co s tím... V automatu je měrka, ale nevím jak v manuální převodovce.

Díky to bys byl moc hodnej..
Mě přijde hlavně hodně zvláštní ,že někdy ta jednička jde hned v poho a někdy zas musim vynaložit relativně velkou sílu abych ji tam právě jakoby "přes něco natlačil"....

Když ti tam nejde,tak to máš od nastrtování určitě sešlápnutou spojku viď?Pusť jí a znova zmáčkní,už to pude.

What? Asi jsem natrvdlej ,ale nějak nerozumím co tím jako myslíš? že při nastartování jsem měl sešláplou spojku? Nebo jak :roll:

Tězké řazení rychlostí 15 roků 11 měsíců ago #6319

• vosic
week0030 napsal:
What? Asi jsem natrvdlej ,ale nějak nerozumím co tím jako myslíš? že při nastartování jsem měl sešláplou spojku? Nebo jak :roll:

Asi takhle;když nastartuješ se sešlápnutou spojkou,tak se kolečka v převodovce netočej a pak tam ta rychlost nejde a když ji pustíš,tak se roztočej a pak když ji znova sešlápneš by to mělo jít,protože když se neroztočí,tak v převodovce může bejt zub proti zubu a nemůžeš jí tam dostat a když se to jedno kolo roztočí,tak tam musí skočit hned.

Tězké řazení rychlostí 15 roků 11 měsíců ago #6332

• week0030
Já mám takovej zvyk vždy když startuji držet spojku. Tak jsme to teď vyzkoušel startovat bez ní a zdá se mi ,že je to lepší.. Po nějké době jízdy se to však zase zhorší.
Někde na nějakých fórech (ne o Beetlu, VW obecně) jsem četl ,že je to poměrně častá věc a ,že za to mohou nedobře fungující synchrony. Netušíém jak to přesně funguje. Jen tam bylo psánio ,že jejich výměna je pěkně drahá věc. Tak snad se to nebude zhoršovat.

Tězké řazení rychlostí 15 roků 11 měsíců ago #6337

• vosic
week0030 napsal:
Já mám takovej zvyk vždy když startuji držet spojku. Tak jsme to teď vyzkoušel startovat bez ní a zdá se mi ,že je to lepší.. Po nějké době jízdy se to však zase zhorší.
Někde na nějakých fórech (ne o Beetlu, VW obecně) jsem četl ,že je to poměrně častá věc a ,že za to mohou nedobře fungující synchrony. Netušíém jak to přesně funguje. Jen tam bylo psánio ,že jejich výměna je pěkně drahá věc. Tak snad se to nebude zhoršovat.

Na synchronech hodně záleží při řazení,vlastně něž kolečka do sebe zapadnou,tak by měli synchrony zbrzdit rychlejší kolo o to pomalejší, aby se srovnali rychlosti kol a krásně do sebe zapadli,když tohle nefunguje.Vlastně když zkusíš řadit jako u Liazky, která nemá synchrony, že při řazení vyššího kvaltu 2x sešlápneš spojku a nižšího s meziplynem a pujde to dobře,tak je problém v synchronech,to je moje doměnka a že se to po určitý době zhorší,to bude tím že se to ohřeje a pak se asi ty materiály ze kterých jsou ty součástky v převodovce chovaj jinak, nebo se jen v teplým oleji chovaj jinak,nejlepší je se na to zeptat někoho kdo dělá převodovky,jednoho znám a vim, že udělat převodovku není levná věc ani na škůdce a hlavně je to dost náročný na přesnost a to si nechá každej pěkně zaplatit,nechci tě strašít, ale jestli by nebylo levnější sehnat převodovku z bouračky.
  • Strana:
  • 1
  • 2
Vygenerováno za 0.064 sekund