week0030 napsal:
Já mám takovej zvyk vždy když startuji držet spojku. Tak jsme to teď vyzkoušel startovat bez ní a zdá se mi ,že je to lepší.. Po nějké době jízdy se to však zase zhorší.
Někde na nějakých fórech (ne o Beetlu, VW obecně) jsem četl ,že je to poměrně častá věc a ,že za to mohou nedobře fungující synchrony. Netušíém jak to přesně funguje. Jen tam bylo psánio ,že jejich výměna je pěkně drahá věc. Tak snad se to nebude zhoršovat.
Na synchronech hodně záleží při řazení,vlastně něž kolečka do sebe zapadnou,tak by měli synchrony zbrzdit rychlejší kolo o to pomalejší, aby se srovnali rychlosti kol a krásně do sebe zapadli,když tohle nefunguje.Vlastně když zkusíš řadit jako u Liazky, která nemá synchrony, že při řazení vyššího kvaltu 2x sešlápneš spojku a nižšího s meziplynem a pujde to dobře,tak je problém v synchronech,to je moje doměnka a že se to po určitý době zhorší,to bude tím že se to ohřeje a pak se asi ty materiály ze kterých jsou ty součástky v převodovce chovaj jinak, nebo se jen v teplým oleji chovaj jinak,nejlepší je se na to zeptat někoho kdo dělá převodovky,jednoho znám a vim, že udělat převodovku není levná věc ani na škůdce a hlavně je to dost náročný na přesnost a to si nechá každej pěkně zaplatit,nechci tě strašít, ale jestli by nebylo levnější sehnat převodovku z bouračky.