Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Téma: Motor z auta nebo z vrtačky?

Motor z auta nebo z vrtačky? 16 roků 2 týdnů ago #5900

• Johnny
Tak rovnou doplňuju Vosiče: naše vozidla mají EDS - elektronickou uzávěrku diferenciálu. Do 80 km/h ti to přibrzdí prokluzující kolo hnací nápravy pomocí čerpadla ABS. Pokud vypneš ESP, nemělo by to fungovat. Aspoň u našeho Brouka to tak je. Jinak otáčky kola to snímá opět přes čidla ABS. Spolu s ASR je to v zimě do kopce výborný 8-) .
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Motor z auta nebo z vrtačky? 16 roků 2 týdnů ago #5901

• Yenda
Když mi eště fungovalo ESP xD tak sem to zkoušel vypínat a zapínat ale výsledek se nezměnil :)

Motor z auta nebo z vrtačky? 16 roků 2 týdnů ago #5908

• Johnny
No, tak potom to nebude EDS, ale prostě se to auto tak chová... Nebo se ti EDS nevypne. ABS ti teď funguje?

Motor z auta nebo z vrtačky? 16 roků 2 týdnů ago #5913

• Yenda
Asi ne protože mi svití esp.. asi to mam vypojený u kola a vosic rikal ze kdyz mi nefunguje esp tak ani abs

Motor z auta nebo z vrtačky? 16 roků 2 týdnů ago #5914

• Johnny
Pokud ti nesvítí kontrolka ABS, tak ti ABS funguje. Teda mělo by, v životě sem neviděl, že by se při nefunkčnosti ABS nerozsvítila kontrolka. Ta svítí spíš víc než míň, ale to bych to auto musel spíš vidět, takhle ti toho moc neřeknu.

Motor z auta nebo z vrtačky? 16 roků 2 týdnů ago #5920

• Ingi
Teda nechci vam nejak narusovat odbornou debatu, ale ted si fakt Johnny nejsem jistej jestli mame zvlast kontrolku na ABS. Ja myslim, ze to je vsechno zdruzeny v ty kontrolce na ESP. A mimochodem ta konrolka muze svitit z milionu duvodu. Ona totiz mimo jine hlasi i zavady na motoru. Me se zezacatku rozsvecela kvuli spatnymu nastaveni casovani vstrikovani. Tenkrat jsme tady o tom psali a casta zavada taky spatnej senzor pricnyho zrychleni nebo senzor polohy volantu.

Zkratka, podival bych se na ten dratek jak psal Vosic a jestli to neni ta zavada tak honem rychle na diagnostiku.

Motor z auta nebo z vrtačky? 16 roků 2 týdnů ago #5923

• Johnny
Ingi, teď jsi mě vážně zmátl, radši sem se mrknul do auta a kontrolka na ABS tam skutečně je - viz. foto. Kontrolka ESP má samozřejmě za úkol i signalizovat chybu v motoru a další věci. Ten pak jede na nouzový režim. Ale bavili jsme se teď o EDS... Pokud je v provozu ABS, mělo by být v provozu i EDS, ale to by spíš měl říct někdo z VW. To nevím na 100%.

Další možností je, že u kontrolky ABS ti praskla žárovka, nebo jinak nefunguje.
Přílohy:

Motor z auta nebo z vrtačky? 16 roků 2 týdnů ago #5924

• vosic
no nevim,ale když sem měl poškozenej ten kabel,tak mi svítil jen ten trojúhelník a nefungovalo ABS,ASR,ESP-prostě všechno co je závislý na otáčkách kol.

To Johnny:Jsem z toho teďkon trochu zmatenej,mám za to,že to je přímo v diferáku,jak to tak skáče při hrabání,kdyby to šlo přes to ABSko,tak při častějším hrabání by ti nehořeli jen gumy, ale i destičky,to by snad soudruzi ve VW neudělali,mám zato,že při rozjíždění když jde ASR,tak s tím nezahrabeš a to omezuje ř.j.přivřením klapky a omezením vstřikovanýho benzínu a když to vypneš,tak to hrabe, respektive skáče a to musí bejt jen diferák.

Motor z auta nebo z vrtačky? 16 roků 2 týdnů ago #5925

• Johnny
To vosic: EDS v autech skutečně máme, takhle to funguje. To skákání tedy dělá něco jiného než uzávěra... A vypíná se tedy spolu s ESP jak jsm si myslel původně. K tomu ABS - přijde mi to nelogický, aby nesvítila kontrolka ABS, ale když to říkáš tak to tak bude.

edit: Jediná možnost je, že dvoulitry nemaj EDS. Ale to mi přijde sakra divný.

Motor z auta nebo z vrtačky? 16 roků 2 týdnů ago #5926

• Algiďáci
běž to vyzkoušet na štěrk nebo na něco kluzkého. Na asfaltě ti to můžou dělat gumy, že to skáče.
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Vygenerováno za 0.079 sekund